21 & 22 mei
22 mei 2012
🇸🇪
vanuit Zweden
Hallo lieve kleuters,
Het is hier heerlijk warm en lekker zonnig. Vandaag zal ik jullie vertellen wat ik de laatste 2 dagen heb gedaan, maandag kon ik er niks opzetten omdat het internet het hier niet deed. Dus daarom vandaag extra veel dingen te lezen.
Gisteren zijn we naar de allereerste basisschool geweest en zagen hier dat het heel erg anders is dan op onze school. De kinderen waren heel erg lief (natuurlijk niet zo lief als jullie) en enthousiast en ze luisterden super goed naar de leraren. Hier zitten de kinderen op de basisschool tot dat ze zestien jaar zijn, daarna gaan ze pas naar de middelbare school. We zijn toen in twee klassen gaan kijken, naar een onderbouw en bovenbouw klas. In de klas van de onderbouw zijn de leerlingen acht en negen jaar oud. De leerlingen leren daar via een ipad. De leerlingen konden al heel goed Engels, daardoor konden we heel goed met de leerlingen praten. De leerlingen krijgen namelijk al Engels als de leerlingen heel jong zijn. De leerlingen zitten dan in groep 1, ze zijn dan ongeveer zes jaar oud.Â
De leerlingen van de bovenbouw waren twaalf en dertien jaar oud. Deze leerlingen konden nog beter Engels dan de leerlingen van de onderbouw, buiten Engels en Zweeds konden de leerlingen nog een taal kiezen wat zij graag wilden leren. De leerlingen kunnen tussen deze talen kiezen: Spaans, Frans of Duits.
Op deze school lopen alle leerlingen zonder schoenen in de klas, dit doen de leerlingen om de klas schoon te houden, het vuil van buiten komt dan niet in de klas. Dus meester Jos hoeft dan niet zoveel te poetsen.
Vandaag zijn we naar een kinderopvang geweest. Daar gaan kinderen naar toe vanaf één jaar. De kinderen kunnen hier blijven tot ze zes jaar zijn. De kinderen kunnen hier vrij spelen en kunnen hierbij de talenten van zichzelf ontwikkelen. Op deze opvang hebben ze geen deuren, zo kunnen de kinderen gaan kijken bij andere groepen.
De ouders zijn bij de kinderopvang altijd welkom en kunnen hier ook terecht met hun vragen.
De werkjes van de kinderen hangen door de hele school. De foto's van ieder kind, gemaakt tijdens leuke activiteiten, worden bewaard in een boek. Zo heeft ieder kind na de kinderopvang (na vijf jaar) een eigen boek.
Veel liefs,
Juf Roxanne